VTK Verkiezingen 2010-2011

Het is weer zover, de kiesweken komen eraan. In die weken gaan we op zoek naar de opvolgers van LUX. Het minste wat je alvast kan doen is stemmen op donderdag 10 mei, zo maak je gebruik van je democratisch studentenrecht en bepaal je mee wie volgend jaar jou vertegenwoordigt op alle niveau's van de Associatie KULeuven. Maar wat de kiesploegen het liefst hebben is natuurlijk dat je langskomt tijdens de kiesweek zelf (6-9 mei) om te genieten van hun leuke activiteiten, gratis drank en lekkere snacks.

Op donderdag 3 mei gaat vanaf 19u het verkiezingsdebat door in de aula van het Thermotechnisch Instituut. De kans om je moeilijke vragen op de opkomende ploegen los te laten dus! Wat is hun beleid op het vlak van onderwijs, sociaal, ontspanning, ... hoe willen ze dit verwezenlijken en waarom verdienen ze jou stem?

Op deze avond wordt ook het financieel overzicht van het actieve VTK jaar gegeven, ben jij benieuwd waar VTK hun middelen haalt en waar ze deze allemaal aan besteden? Dit is het ideaal moment om hier meer over te weten te komen. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Het tijdsschema:

 • 30 april - 4 mei: lesbezoeken - zie websites ploegen
 • 3 mei: 19u00 - verkiezingsdebat
 • 6 mei - 9 mei: serieuze verkiezingsweek, grasplein Alma 3
 • 10 mei: 12u00-18u00 lolploegennamiddag en 20u00 verkiezingscantus
 • 11 mei: verkiezingsdag - 7u00-19u00 online, bij problemen bij het online stemmen kan je langskomen op Blok 6, Studentenwijk Arenberg 6/0 - 3001 Heverlee
 • 11 mei: bekendmaking verkiezingsuitslag in 't ElixIr

Serieuze ploegen

De samenstellingen van de kandidaten praesidium 2012-2013 vind je na 16 april hier.

Lolploegen

Voor lolploegen en consoorten hebben we een aparte pagina, met praktische info, het leven ingeroepen. Je vindt ze hier.

De VTK verkiezingen staan jaar na jaar garant voor een stevige week feesten met allerlei lekkernijen en pintjes in overvloed. Dit jaar valt de kiesweek van 6 tot 10 mei, dus verzet die deadlines alvast!

Een serieuze verkiezingsploeg beginnen: praktische richtlijnen

Uiteraard vorm je eerst een groepje mensen die min of meer gelijklopende ideeën hebben over VTK. Als je beslist dat je samen een praesidium wil vormen, lees je best eerst grondig het verkiezingsreglement. Voor vragen over dit reglement kan je altijd bij VKK terecht. Goed om weten: VKK blijft steeds volledig neutraal tegenover de verschillende ploegen en behandelt alle vragen uiteraard in discretie.

Om op te komen als ploeg, moet je voor de deadline kandidatuur serieuze ploegen een ingevulde kandidatuur binnenbrengen bij de voorzitter van VKK (Peter-Jan Lauwers, blok 6, gang 0). Je zal dan op enkele activeiten, zoals bepaald in het reglement of door VKK, een bepaald aantal shiften opvullen. Concrete afspraken hiervoor worden door VKK doorgegeven zo gauw de kandidatuur binnen is. Besteed in de eerste fase van de voorbereiding van de verkiezingen ook zeker aandacht voor het zoeken van sponsoring en het plannen van pre-campagne activiteiten. Let wel, alles wat je doet, moet steeds voorgelegd en goedgekeurd worden door VKK. Verder volg je het verkiezingsreglement en dien je op tijd de juiste formulieren binnen te brengen.

Je kan zeker eens langskomen bij Peter-Jan als je nog twijfels hebt of om op al je vragen een antwoord te krijgen. Een mailtje sturen naar VKK kan je uiteraard ook al in de goeie richtig helpen! Doen dus!

De passieve campagne valt dit jaar tijdens de derde week na de paasvakantie. Tijdens deze week is de wijze waarop je campagne mag voeren strikt gereglementeerd. In het verkiezingsreglement vind je de precieze richtlijnen.

Tijdens de actieve campagne loopt de campagne op volle toeren, dit jaar van 6 tot 10 mei. 10 mei is het dan ook de definitieve stembusgang en 's avonds wordt de uitslag bekend gemaakt in 't ElixIr. Het is dan aan de winnende ploeg om een schitterend praesidium samen te stellen en VTK het volgende jaar in goede banen te leiden...

De samenstelling van VKK 2011-2012 (VerkiezingsKontroleKomissie)
 • Peter-Jan Lauwers (voorzitter, voorzitter RvB)
 • Valerie Vermandel (RvB)
 • Julie D'Hollander (RvB)
 • Casper Kempeneers
 • Lotte Dietvorst
 • Lore Tonnet
Reglement

Het verkiezingsreglement kan je hier bekijken, de bijlages hieronder:

Extra informatie over de boekhoudkundige regels voor verkiesbare ploegen + de template voor sponsorcontracten vind je hieronder. Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen tot 25 maart:

Wil je meer weten over het verkiezingssysteem? Vragen of opmerkingen? Niet aarzelen, gewoon mailen naar VKK!